2020.06.23-26. – Rasinės

Ina Doškutė

Plaukimas buvo numatytas ramus ir su tikromis Rasų nakties apeigomis. Gavus nurodymus dėl aprangos – moterys turi dėvėti ilgas suknutės-  tik sustiprėjo laukimo šventė.
Šį syk vyras išvyko į mokslus, o man į porą paskyrė savo sesę, kuriai tai pirma kelionė su KK Šeima. Pirma, bet ne paskutinė! Pakeliui stojom skirtinguose laukuose, rinkom vainikui skirtingas gėles ir su puikia nuotaika atvažiavom į nurodytą stovyklavietę, kur mus pasitiko…. Kalėdų senelis.. Oj, atsiprašau, Vadas Prancas. Apsikabinimai, juokai ir palapinių statymas…  Atvykus Rasų šventės vadovei Renatai, teko patogius šortukus keisti ilgomis suknutėmis.  Dainuodami pynėme vainikus, bei puošėme vartus. Atidarėme šventę su dainomis ir ėjimu per vartus bei rankų plovimo ritualu. Paskui šokom, būrėm, žaidėm, muzikavom, plukdėm vainikėlius ir kūrenom laužus.
Kas turėjo jėgų – tekant saulei ėjo maudytis upėje bei rasoje 😉
Rytas. Ant laužo gaminamas maistas, automobiliai pervaromi į naują poilsiavietę. Joje senbuviai pasakė, nesidžiaukite, oj ramu nebus 😉 Kas slepiasi po tais žodžiais dar nežinojau 😉
Grįžom ir išplaukėm. Žeimenos srovė greita. Lengvai dreifuodamos atplaukėme į nakvynės vietą. Teko palapines statytis toliau, nes su vieta tarp medžių buvo ne kažką, tai tuojau pat Vadas mūsų merginų stovyklą pavadino : emigrančių iš Norvegijos ir tetų iš Amerikės stovykla 😉 Linksmai pavakarojom ir ankstokai sukritome miego. Tik 4 val. ryto pašokom, nuo šūvių ir tankų vikšrų sukelto chaoso :(. Pasirodo poligono zonoje vyksta rytinės pratybos! Va ką reiškia tas įspėjimas dėl vietos!!!! ;)))
Ausys įprato ir dar pavyko šiek tiek pamiegoti. Ryte vėl ant laužo gamintas maistas, automobilių pervarymas ir vėl plaukimas iki kitos stovyklos. Lengvas dreifavimas, lengvas irklavimas ir diena prabėgo akimirksniu, nes nuostabi gamta ir gali neskubant tiesiog gerti į save tą žalumą ir ramybę. Tai ko kartais taip neįvertinam.
Tos dvi dienos prabėgo akimirksniu. Tuo nuostabi ši šeima, kad čia nėra pareigų, titulų. Yra tik vienas kumštis. Čia visada vienas kitu rūpinasi, padeda ir visada tik puiki nuotaika. Mano vyras plaukė pirma sykį prieš tris metus ir, matyt nėra jo draugų, kolegų, kurie nėra girdėję jo euforijos apie KK šeimą. Tikiuosi lygiai taip pat, dabar jo sesė lauks kitų išvykų. Ačiū, Kertam Kampo šeimyna už nuostabų sugrįžimą į namus!

(Ne) rami nakvynės vieta
Atgaiva
Dainuodamos piname vainikus
Joninių laužas
Pasipuošėme
Paslaptingas Rasinių rūkas
Žalia, kiek tik akys aprėpia
Žeimenoje esama ir didesnių kliūčių
Žeimenos ramybė