2020.07.18. – KK švenčia

Arnoldas Latvėnas

„Kertam kampą“ vakar, šiandien, rytoj švenčia. Turėjau naktį išvykti. Bet įspūdžių pakako.
Dalių pažįstu nuo 1992 m. studijų, Sabiną – kiek vėliau. Studijavom ir studentavom kartu. Bet taip išėjo, kad į KK įsiliejau tik prieš tris metus. Ir tai tapo didžiausiu atradimu. Čia suradau pulką nuostabių žmonių, gavau daugybę pirmųjų kartų, naujų patirčių, pojūčių, susipažinau su žygiais, baidarėmis, Šiaure.
Bet didžiausia vertybė – žmonės. Galvojau… kodėl? Esu skaitęs man įstrigusią mintį… Atimk iš žmogaus turtą, pajamas, statusą, pareigas ir tada pažiūrėk kas iš jo liks. Galbūt, tame ir yra žavesys, kad susirinkus kertakampiečiams, tie dalykai lieka kažkur anapus, nereikšmingi, lieka paprastumas.
Aš negaliu atsistebėti ta KK varikliuko galia. Iš kur ji? Daliau, kaip tu tiek paveži? Aš suprantu – ne vienas, bet vistiek… ???
Šiandien vyksiančiam aukcionui pateikiau pernai iš Karalių kelio Švedijoje parsineštus/parsivežtus šiaurės elnio ragus. Labai jau jie dailūs. Galvojau… Kaip ir gaila truputį. Bet, juk jei ne KK, tai nei aš pažinočiau Šiaurę, nei aš tame kelyje būčiau atsiradęs, nei būčiau radęs tuos ragus. Jie su istorija, ilgai nešti ant kupros 😂. Tad nepasišiukšlinkite, brangiai nupirkite, o už tuos eurus ateityje bazėje išaugs palmė 😂.
Vakar buvo visko: daug malonių susitikimų, šypsenų, buvo į programą neįtraukta (nemokama) atrakcija – kaimynės Juzytės karvės gaudynės. Nutrūko juodmargė. Teko vytis kelis kilometrus per pievas, kukurūzų laukus, kaimyninių kaimų daržus. Bėglė buvo sulaikyta ir parvesdinta. Veda Dalius karvę, marškinėliai raudoni, o ant nugaros užrašas „Lengvų kelių neieškom“ 😂.
Dar bazės kieme iškilo keliautojų obeliskas. Čia nesunkiai paklydęs galės susiorientuoti, kur link jam. Spėkite, į kurią pusę žiūri medinis KK žygeivis? Teisingai! Žinoma, kad į šiaurę! 😊
Kino kompanija „Saulys films“ pristatė filmą, kuriame pagrindinį mono vaidmenį atliko Vadas, turėjęs sėdėti įvairiose kaimo erdvėse ir atsakinėti į klausimus. Ačiū, Sauliau.
„Vietiniai“ kertakampiečiai iš Panevėžio nustebino diskoteka (pakratuškėmis). Jei baltarusiai (gudai) girdėjo muziką „už kordono“, tai nenustebčiau 😂.
Dar buvo Vėjo šokio šou! Laimei, video ir foto medžiaga neišliko.
O tas vaizdelis, kai į KK gimtadienį susirinko pulkelis kaimo gyventojų, plojo, šoko, šypsojosi. Daliau, Sabina, ar jūs suprantate, ką jiems duodate? Kai pagavom karvę Raščiūnų kaime ir kažkas iš vietinių paklausė iš kur ta karvė, tai Guntauninkų vardas nuskambėjo su tokia pagarbia intonacija. Ooooo, iš Guntauninkų! 😊
Bet… Vakaro sensacija, vynis, atradimas, euforija – nuostabus, jaukus ir šiltų emocijų perpildytas Andriaus Zalieskos solinis koncertas. Vau!!! Aš nežinau, kaip tai aprašyti. Iki šiol girdžiu jo žodžių nuotrupas: „Už meilę nereikia atsiprašinėti“,
„Kai man stogas važiuos, skambinsiu Tau“,
„Tu visada patyli, aš pakalbu“, „Čia beprotis atranda beprotį“.

10 metų – tai visai nedaug
Lengvų kelių neieškom
KK perlai ir brangakmeniai
Į šiaurę
Foto paroda
Mąstytojas
Koncerto akimirka
Video klausimynas
Šventė atidaryta su visais atributais