2019.02.14-17. – Švęskime Lietuvą!

Sveiki, Keliautojai,

širdingą ir vėlų vasario 14 dienos vakarą išlekiam į Soomaa nacionalinį parką (Estija) švęsti Lietuvą! Gabenamės per naktį į starto vietą. Vasario 15-16 dienomis Jūsų laukia bekelės lõikame otse (Est. kertam – pjaunam kampą) stiliaus pėsčiųjų žygiai po mažai žmogaus paliesto gamtos parko miškus, pelkes ir pievas! Namo grįžtame vasario 17 dieną (sekmadienį). Taip pat mūsų lauks legendinis lietuviško kraujo turintis estas – Algis Martsoo! Ruošiamės Jį užmėtyti lietuviškomis lauktuvėmis!

Viešnagė „Žemės pelkėse“ nacionaliniame parke rikiuojasi maždaug taip:

1. Išvykstame nuo Vilniaus Priespaudos rūmų aikštės vasario 14 dieną (ketvirtadienį), 22 val. vakaro. Jeigu reikės, prasuksime pro Kauną ir Panevėžį. Jums reikia iš darbdavių išpešti vieną laisvą dieną, penktadienį. Namo grįžtame vasario 17 dieną (sekmadienį), vakarop…

2. Mūsų dviejų naktų apsistojimo vieta yra šalia Soomaa np: http://www.veelaager.com/gallery.html Nakvynės sąlygos dvejopos, dvi naktys lovoje su patalyne asmeniui – 50 eurų, su savo miegmaišiu – 30 eurų. Reikės registruojantis pasirinkti. Taip pat dviems vakarams užsisakysime pirtį, kurioje vienu metu telpa 6-8 kūneliai. Pakaitomis visiems garo užteks. Būsime apgyvendinti atskiruose nameliuose. Nameliuose yra visi reikalingi sanitariniai mazgai.

3. Organizuosime laužinį maitinimą, nusimato vasario 15 dienos vakarienė, vasario 16 dienos pusryčiai ir vakarienė. Nameliuose bus virduliai, galėsite užsiplikyti arbatos, kavos, ir kitų skysčio reikalaujančių sausų davinių. Reikės pasiimti savo dubenėlius, puodelius, valgymo įrankius, termosus.

4. Nors vasario 15-16 dienomis žygiuosime po Soomaa nacionalinį parką, vakarais galima prasimanyti įvairių pramogų. Šalia esantis upės ledas lauks mėgėjų pačiuožinėti (reikia pasiimti pačiūžas), netoli esantis smagus kalnas kvies nusileisti rogutėmis ir panašiais bliudais (reikia pasiimti). Numatome žygiuoti apie 20-25 km. per dieną.

5. Vasario 16-oji mūsų Lietuvos gimimo diena! Švęsime Lietuvą pasipuošę trispalvėmis ir kita tautine atributiką. Prašom pasiruošti trinktelėti!

6. Jeigu mūsų susirinks apie 40 kūnelių, mūsų šventės išlaidos vienam sieks apie 75-80 eurų miegant lovoje su savo miegmaišiu, ir apie 95-100 eurų miegant lovoje su patalyne. Išlaidos skaičiuojamos už autobuso nuomą, mūsų kūnelių nakvynę (2 naktys), pirtį (2 vakarai), laužinį maitinimą (3 kartai) ir simboliškai KK sėkmę…

7. Skelbiama tvirta trispalvinių kūnelių registracija į el.p.: info@kertamkampa.lt iki vasario 3 dienos (sekmadienis)!

Registruojantis nurodyti:

– Kūnelio vardas, pavardė ir kontaktinis telefono numeris.
– Miegojimo sąlygos, – su miegmaišiu ar su patalyne?
– Maitinimosi ypatumai, – vegetarizmas ar jama viską?
– Kūnelio paėmimo vieta, – Vilnius, Kaunas, Panevėžys, ar koks nemenkas pakelės kaimas…

8. Visi kiti reikalai bus dėliojami ir aiškumai plėtojami po registracijos pabaigos!