2017.02.18. – Pusdienis šuniukų draugijoje

Gana žvarbų vasario 18d. pusiaudienį „Kertam kampą su vaikais“ susirinko Minsko plente įsikūrusioje gyvūnėlių prieglaudoje „SOS gyvūnai“. Apsilankė daugiau nei 20 vaikų su tėveliais, ir lankėsi ne tuščiomis rankomis. Iš „Kertam kampą“ gavę palaikymą, atnešėme tris milžiniškus maišus šunų ir kačių maisto, didžiulį maišą kačių kraiko, ir ne vieną skardinę konservų, skirtų maitinti sergančius gyvūnėlius. Dar ir patys savo nuožiūra kas maisto, kas patiesalų gyvūnams ir kitokių dovanėlių atsinešėme.

Buvome sutikti labai šiltai ir draugiškai. Po bendros nuotraukos prasidėjo šuniukų dalybos. Jauna darbuotoja net sukaitusi bėgiojo rinkdama pavadėlius ir šuniukus, atitinkamai pagal vedžiotojų galimybes bei „kalibrą“. Dalybos užtruko taip ilgai, kad pirmą išėjusį šunį paėmė dar kartą pavedžioti paskutiniai likę vedžiotojai. Apylinkės ten nei grožiu, nei patogiais takeliais per daug nepasižymi, tačiau ir šuniukai, ir vedžiotojai buvo labai patenkinti vieni kitų draugija.

Buvo labai įdomu ir naudinga pamatyti gyvūnų prieglaudos gyvenimą iš vidaus, susipažinti su be galo skirtingais šuniukais bei katytėmis, įsitikinti, kokį milžinišką nors ir dažnai nuvertinamą darbą dirba tie keli prieglaudas prižiūrintys žmonės.

 

Bendrai nuotraukai ramiai sustoti sekėsi sunkiai.
Dalybos buvo ilgos, bet ir vedžiotojai, ir šuniukai draugija liko patenkinti.
Geros nuotaikos netrūko.
Gyvūnėliai svečių nekantriai laukė.
Patogiais takeliais apylinkės nepasižymi..tačiau mums tai niekuomet nekliudo :)
„SOS gyvūnų“ globotiniai mūsų nekantriai laukė.
Visi laukia savo eilės…