Šventinė Guntauninkų antis – Mindaugo receptas

4 krūtinėlės; 1 pipisinas; 10 baby bulbyčių; 1 didzelis svagūnas; Vuogienės pagal protą (bilekokios); Ravdono vyno šlakelis; Guntauninkų uobuoliai.

Pirma reik apčirškint untį. Inkaitini karštų petelnį, kad ana rūkt pradėtų. Dedi untį ant skūros ir kepi 3 – 4 minutas, kad apskrustų odelė iki stipraus įdegimo. Tadu verti ant kitų šonu ir vėlekai tiek pat. Pabarstyk pabarstukais su meila – druska und pipirų. Toliau papukus šauni Guntauninkų pečiun 6 – 8 min. Pečius +200C.

Per tu laikų pačirškink smulkiai pjaustytų svagūnų ant to paaties unties tauko. Daug pribėgo, ane? Pilk vagieny, pipisinų skiltelam ir šlakelį vynų. Cukraus daug, druskas biški. Virvink ant mažas ugnies.

Bulbas pakepk ant aukso dulkių. A žinai kas tas yr?

Abaliukus šauk į Guntauninkų krosnį 10 min. Išpjauk kotely, inpilk cukraus, kad anas karamelizuotus.

Nu svarbu visakam laiką gerai sumedžinint, kad Dalius svagūną nuluptų ir delikačiai sučačkavotų, Sabina paburbėdama kamandas vykdytų ir pirštus apslaižysi.

155086550_248233466795552_7058999952838383465_n
155183999_107554927949084_1302771587104152862_n
155364917_2776145746033888_3132666278017870835_n