2023.05.13-14. – Kertam kampą su vaikais

Dalius Pranculis

Sveiki, Keliautojai, ir aš noriu pasidžiaugti…

Tai tikriausias savaitgalis, kai aplink supuolė daug aukšto rango įvairių keliautojiškų renginių. Nereikėjo man apsispręsti, nes visada kartą per mėnesį turiu šventę pakeliauti su savo mokiniais. Šį kartą buvo neeilinis susilėkimas įvairių Kertam Kampą srovių ir draugų kokteilis – „Kertam Kampą su vaikais“, MBG keliautojų klubas „Kertam Kampą“, „Tėvo ir sūnaus ryšys“ ir tiesiog „Kertam Kampą“.

Labiausiai nudžiugino gražus grupės „Kertam Kampą su vaikais“ startas. Nemažai šeimų su mažaisiais keliautojais iš įvairių Lietuvos kampelių gražią saulėtą dieną sulėkė į Nemuno kilpų regioninio parko žemę. Kam daugiau, kam mažiau susiklostė nupėduoti, kas anksčiau, kas vėliau atsisveikino vieni su kitais. Tėvai – vieni drąsesni, kiti – kuklesni, bet vaikai aplink ratus raitė lyg mokyklos stadiono sprinteriai, ir finiše tik ledai gelbėjo visų gyvybes.

Kai mažieji su tėvais išsilakstė po žygių ir gražaus saugomų teritorijų „SAUgoma ir TAU“ organizuoto festivalio, liko vyresnieji vaikai arba mokiniai. Su pažengusiais liko romantika prie laužo, Eurovizijos stebėjimas planšetėje, naktipiečiai, nakvynė palapinėse ir žygio pratęsimas sekmadienį pagal pačių mokinių paruoštą programą.

Didelis dėkingumas visiems susibėgusiems šį gražų savaitgalį. Naujų veidų, bendravimo, juoko, šypsenų ir nuoširdžios prasmės niekada nebūna perdaug.

Atskiras ačiū Žemynai už šeimų subūrimą, Mindaugui už prisijungimą su sava organizacija, savo mokiniams už keliautojiškos patirties „siurbimą“, Donatui už karališką priėmimą nakvoti gamtos prieglobstyje. Ačiū visiems, ko nepaminėjau, buvo labai gera būti su Jumis.

Gyvuokime, aukime, turtėkime ir būkime sveiki!

Oi, vargeli… Prasidėjo…
Žengte Škėvonių pažintiniu taku
Prie Tėvo Nemuno susibūrę
Susipažinimo ritualas laukiant pietų
Susipažinimo ritualas
Pietinis sąmyšis
Link Žvėrinčiaus miško
Poilsio pauzelė prie Nemuno krantų
Mūsų ateitis ir džiaugsmas
Mūsų ateitis ir džiaugsmai
Trauk šią dainelę eidamas mišku
Tėčiai lyg buldozeriai valo kelelį
Saugomų teritorijų organizuotame festivalyje „SAUgoma ir TAU“
Saugomų teritorijų festivalis „SAUgoma ir TAU“ vainikavo Marijono Mikutavičiaus koncertas
Romantic
Laisvalaikis ant Birštono piliakalnio arba Vytauto kalno
Sveikatos procedūros
Sekmadienio pietūs ant Lapelionių (Nepaleono kepurės) piliakalnio