2018.03.17. – Kaip šlavėmės ir pramogavome

Penktadienį, po darbų, į Guntauninkus rinkosi keliautojai. Buvo diskutuojama ir planuojama, kaip efektyviai naudingai, o kartu ir smagiai praleisti savaitgalį. Nuspręsta šeštadienio dieną skirti KK bazės aplinkos tvarkymui, o sekmadienį – kojų pamiklinimui ir kultūrinei programai.

Nuo ankstyvo šeštadienio ryto buvo plušama KK keliautojų namų prieigose: kertami mažaverčiai krūmynai, renkamos ir rūšiuojamos metų metus žemėje gulėjusios šiukšlės, grėbiama teritorija, deginamos išlūžusių obelų šakos. Oras pasitaikė pavasariškas: saulės spinduliai glostė ir šildė, tad rankos pačios tiesėsi prie darbų.

Sekmadienį vykome į Katinautiškes – seną etnografinį kupetinį kaimą. Čia apžiūrėjome I-o pasaulinio karo bunkerių likučius, pasivaikščiojome po nuostabaus grožio bundančią, bet dar tvirtai šalčio gniaužtuose laikomą pelkę, skanavome putino uogas, sekėme briedės ir briedžiuko pėdsakais ir gėrėjomės gamtos sukurtais ledo šedevrais.

Po pietų suskubome į Paliesiaus dvarą. Čia vyko kultūrinė pažintinė programa. Dalyvavome kūrybinėse dirbtuvėse, gėrėjomės keliamais inkilais ir klausėmės cimbolų muzikos. Gavome ir dovanų – inkilą varnėnui, kurį iškėlėme prie KK keliautojų namų. Dabar ne tik mes, bet ir keliauninkai sparnuočiai čia turės savo namus.

Nuo neatmenamų laikų ši žvyrduobė buvo kaimo sąvartynas
Tvarkomas šabakštynas šalia namo
Fotosesija ant ledo besileidžiančios saulės fone
Įspūdį daro įtvirtinimai, kuriems daugiau, nei 100 metų
Pramogoms visada randame laiko
Katinautiškės pelkėje
Išbandome pelkės ledo tvirtumą
Vasara čia įsivyraus visai kitoks grožis
Gražu pelkėje
Paliesiaus dvare klausomės cimbolų muzikos
Netikėta staigmena – dovana
Namo įkėlimas keliauninkams sparnuočiams vainikavo savaitgalio darbus ir pramogas