2018.01.06. – KK vaikai metus atidaro žygiu Birštone

Atrodė, kad kažkas specialiai pirmam metų žygiui kaišiojo pagalius į ratus – kelios šeimos išsigando blogo oro (kuris, beje, buvo pats nuostabiausias), trys mašinos sugedo (teko išvakarėse skubiai ieškoti pakeleivių), du žmonės susirgo (linkime jiems sveikatos). Tačiau susirinkusi 27 žmonių kompanija buvo nusiteikusi patirti viską, ką tik šis žygis bepasiūlytų. Susitikome Prienuose. Išsidalinę Kalėdų senio dovanotas gertuves ir atšvaitus (ačiū Julijai ir Daliui) patraukėme panemune link Birštono. Pėdinti teko ir tvarkingu keliu, ir labai smagiu natūraliu kliūčių ruožu, kuriuo einant vaikai atgijo, pajutę tikrą nuotykių dvasią. Pakeliui aptikome apleistą sodybą, kurią iššniukštinėjome, sutikome laimingą žveją, per pusvalandį sugavusį tris didžiules lydekas, radome naktinio drugelio lervą, pasislėpusią po samanomis, vienas kitam padėdami kėlėmės per vandenis…
Praėję skulptūrų parką pasiekėme pirmąjį tikslą – „Bir Bur Barą” – Birštono burgerių barą. Ten atsikvėpėme ir papietavome.
Vėliau – į muziejų! Čia, pasidalinę grupėmis, puolėme susipažinti su muziejumi ir spręsti užduotis. Sužavėjo muziejininkių nuoširdumas ir įtaigus būdas nenuobodžiai parodyti eksponuojamas vertybes. Žaidimo gale radome patį didžiausią ir brangiausią muziejaus turtą.
Muziejuje įvyko ir metų apdovanojimai: dėkota labiausiai padedančioms kelionėse mamoms ir daugiausiai kilometrų nuėjusiems vaikams.
Sutemus aplankėme mineralinio vandens biuvetę (mažai kam tas vanduo buvo skanus) ir užkopėme į Vytauto kalną. Nusileisti nuo jo nutarėme iš kitos pusės, ir tai tapo didžiausiu išbandymu. Purvas bei išklibę šlapi mediniai rąstai privertė ir narsiausius sulėtinti žingsnį.
Tačiau geros nuotaikos tai nesugadino. Atgal patraukėme civilizuotai – gražia, sutvarkyta pakrante, pro mineralinio vandens garinimo statinį, Žvėrinčiaus pėsčiųjų taku į Prienus. Čia labai pravertė turimi žibintuvėliai, nes gerus 6 km pražygiavome aklinoje tamsoje mišku. Daug kam tai buvo pirmas kartas, todėl ypač įspūdingas. Nuėję 22 km, Kertam Kampą vaikai pradėjo naujuosius metus. Ačiū visiems, buvusiems kartu! Dovilė

Susirinkome pirmam naujų metų žygiui
Kliūčių žygyje netrūko
Apleista sodyba keliautojų akutėse įžiebė ugneles ir pažadino detektyvų dvasią
Kas ant rąstelio gyvena?
Pagaliau miestas. Prie žiūronų teko pastovėti eilėje
Skulptūrų parke radome arklių. Ir visi juos išbandėme
Pietavome, kur ant stalų pripiešta žaidimų lentų. Žaidžiant laikas praeina labai greitai
Muziejuje susikaupę skaičiuojame žirnius
Tikrinamės teisingus atsakymus
Kunigaikščiui Vytautui turėjo irgi patikti šie vaizdai
Vieninteliai ženklai, kad čia kažkas yra – atšvaitai ir žibintuvėliai
Mes tikrai buvome Birštone :)