Žavioji žygeivė Viktorija S. išduoda mums savo garduolių sėklų sausainukų receptą. Sausainukų, kurie ne tik maistingi bei lengvai paruošiami, bet ir kuriuos itin patogu griaužti pertraukėlių žygiuose metu. Trys – du – vienas… bandom! Reikės:
150g sezamo sėklų,
100g saulėgrąžų sėklų,
50g moliūgų sėklų,
110g tirpinto sviesto,
110g miltų
maždaug 3/4 stiklinės cukraus.
Viską sumaišome, nedideliais lopinėliais išplojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 7-10 min.
Dėmesio – sausainėliai labai greitai skrunda, tad neprasnauskite akimirkos, kuomet skardą kuo skubiausiai reiks ištraukti iš orkaitės!
Pavyko pagaminti? Nepamirškite artimiausioje išvykoje su draugais pasidalinti 😉