Sėklų sausainukai – Viktorijos receptas

Žavioji žygeivė Viktorija S. išduoda mums savo garduolių sėklų sausainukų receptą. Sausainukų, kurie ne tik maistingi bei lengvai paruošiami, bet ir kuriuos itin patogu griaužti pertraukėlių žygiuose metu. Trys – du – vienas… bandom! Reikės:

150g sezamo sėklų,

100g saulėgrąžų sėklų,

50g moliūgų sėklų,

110g tirpinto sviesto,

110g miltų

maždaug 3/4 stiklinės cukraus.

Viską sumaišome, nedideliais lopinėliais išplojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 7-10 min.

Dėmesio – sausainėliai labai greitai skrunda, tad neprasnauskite akimirkos, kuomet skardą kuo skubiausiai reiks ištraukti iš orkaitės!

Pavyko pagaminti? Nepamirškite artimiausioje išvykoje su draugais pasidalinti 😉