Pikantiški rutuliukai

Autobusu riedėdami į „Trenkturo“ 100 kilometrų pajūrio iššūkį, paragavome pikantiškų rutuliukų. Jais pasidalinusi Sigutė, nužygiavusi išilgai visą pajūrį, dar prieš guldama ilsėtis kuo mieliausiai pasidalino ir receptu (pirštus laižys ir mėsos nevalgantieji)!

Reikės: 2 nedidelių morkų, 100 g. Čederio sūrio (tinka ir Ementalis), 2 šaukštų tarkuoto parmezano (jį kuo puikiausiai gali pakeisti Džiugas ar koks kitas „išraiškingas“ sūris), 3 šaukštų maltų džiūvėsėlių, 2 kiaušinių, kario, pipirų (jų dėti galima pagal norą, pomėgį ir skonį).

Morkas ir sūrį sutarkuoti stambia tarka, sudėti į dubenį, suberti džiūvėsėlius ir smulkiau tarkuotą parmezaną. Kiaušinius išplakti ir supilti į tą patį dubenį. Sumakaluoti viską labai gerai, dėti prieskonius. Masė gali gautis skystoka, bet nieko, sukepa gerai. Rankytėmis formuoti norimo dydžio kukulaičius, dėti į skardą ir ją pašauti į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20-30 min. arba kol gražiai apskrus. Rutuliukus galima valgyti šiltus su kokiu mirkalu, bet puikiausiai tinka ir šalti žygio metu.

Niam!

Pikantiški rutuliukai