2019.04.15. – Pavasarinė talka KK keliautojų bazėje

Arnoldas Latvėnas

Na ką, penktadienio darbai baigti – lekiam į Guntauninkus. Renkasi talkininkai (vado vergais jie taps tik rytoj). Vakaras prie spragsinčio pečiaus, šiltoje keliautojų bazėje. Būtina paminėti kosmonautų dieną! Ir čia vadui gimsta naktinio žygio idėja. Po kelių pasiūlymų gimsta ir pavadinimas – „Sodybų tuštinimo metas“. Aplankome pora seniai negyvenamų, apleistų kaimo trobų. Čia prasiveržia Vėjo gebėjimas pamatyti auksą pelenuose ir dar tamsoje. Tik nepagalvokite, kad kas nors buvo ištuštinta. Niekas nesulaužyta, tik labai daug prisijuokta.

Tikroji priespauda prasideda šeštadienio rytą, kai nei kviestas, nei lauktas Vadas įsiveržia į miegančių … (dabar jau vergų) trobą ir skambindamas puodo dangčiu, drastiškais metodais, t.y. lysdamas bučiuotis ir matuoti pulso, visus žadina. Vado 10 valanda kažkodėl prasideda 8 val. 🙂

Na, kam įdomu skaityti kas ką dirbo ir darė? Todėl trumpai. Šeštadienį susirinko smagi ir visai gausi kompanija. Ypač džiugu buvo pamatyti netikėtus žmones, savotiški sugrįžimai. Po skanių pusryčių su japonišku alumi, darbas virte užvirė. Buvo pervežta krūva malkų, susodinta 190 tujų, 20 kadagių, 7 ąžuolai, keletas pušelių ir dar medžių, kurių (atleisk Vita) pavadinimo taip ir nepamenu. Taip pat buvo suformuota būsima laužavietė iš mistinio skaičiaus (13) akmenų. Pakabinti kokie 5 inkilai paukščiams. Persodintas „Keliautojų medis“, išgrėbstyta ir išpuoselėta teritorija. Žodžiu, dulkės kilo nuo darbo šeštadienį Guntauninkuose. Tad taip padirbėjus, vakaro pirtelė greitai visus suguldė ant minkštų bazės grindų.

O sekmadienis, kaip jau tampa gražia tradicija – vado gailestingumo diena, pramogų vergams diena. Bet pirmiausiai – oficiali vėliavos pakėlimo ceremonija !!! Sekmadienio idilė – kava pievoje ir iš visų pusių čiulbantys paukščiai. Norintys išeina į žygį. Per miškus, pievas ir pelkes. Susukome kone 17 km. Dalius sako, kad vietovė vadinasi Adutiškio – Svylos šlapžeme. Vėl aplankome bunkerius, apkasus. Einant per pievas pakeliame keletą pempių, daug vieversių šaudo į dangų ir ten smagiai čirškia. Pelkės, deja, nerandame. Ji sausinama kanalais, be to pavasaris sausas. Bet jau pušynų ir beržynų grožis, o jau gailių kvapo aitrumas. Bus kandims vargo namuose.

Tad tiek smagaus savaitgalio kadrų. Ačiū visiems ir Iki.

KK mikroautobusiukas net linksta nuo augalų kiekio
Naktiniai Vėjo atradimai
Tujų sodinimo metas prasideda
Ką sodinsime tolimiausiame kampe?
KK namus apjuosė 190 tujų sodinukų
Gita ir Aušra vaišina gimtadienio tortu
Sekmadienio ceremonija – vėliavos kėlimas
Senuoju tiltu per Svylą
Norintys keliauja į žygį
Daugiau nei 100 metų stovintys įtvirtinimai
Keliaujame į Samanyčios pelkę
Miškas svaigino ir grožiu, ir kvapu