2019.03.24. –  Retro turistai

Agnė Stankevičiūtė ir Sigutė Stanaitienė

KK ROCKS back to 80’s

Kovo 24d. „Montis Magia“ mokykloje kartu su profesionaliais alpinistais siautėjo iš 80- ųjų nusileidę Retro Turistai – specialus suaugusiųjų pogrupis „Montis Magia Klubo Taurės 2019“ varžybose. Joms susibūrė dvi „KK“ komandos “Kakatrys” ir “Palata Nr.4”, bei gausus palaikymo būrys… tiesa, šis iki varžybų „nedatraukė“, bet mes jautėme jūsų siunčiamą meilę ir energiją!

Visos užduotys smagios, išmoningos… pagarba organizatoriams! Statėme legendinę palapinę „brezentinukę“ ir linksminom save bei kitus stilingais drabužėliais, nepalaužiama turistine dvasia ir „retro selfiais“. Aštuoniukės surišimui ar žodžio perskaitymui 7m aukštyje pravertė laipiojimo kursų patirtis, „pirmykščiai“ apraišai bei kantrūs kolegos pečiai. Pirmosios pagalbos užduotis buvo ne tik įdomi, bet ir labai naudinga – didelis ačiū kalnų gydytojai  Kastei Mateikaitei. Renginio eigoje puikiai prablaškė orientacinis lauke – prasilėkėm aplink rajoną su savo žavingom „šturmovkėm“ ir visa tikram turistui priklausančia manta. Programos vinimi tapo maisto ruošimas čia pat vidury laipiojimo mokyklos salės. Ingredientų apsčiai užteko, gaila tik laužo neleido užsikurti. Virėm, kepėm, improvizavom, kas kaip mokėjom, su slaptais ingredientais ir be jų… Ir komisija pavalgė, ir dalis profesionalių „kyborių“ užkando. “Palata Nr.4” komanda visus nustebino ne tik savo augintiniais – Naga Jolokia pipiriukais (jei kam įdomu, ju aštrumas yra 1041427 skovilio karščio vienetų), bet ir „Puodo piktosios dvasios užkalbėjimu“! Tas ritualas pasirodo gimęs seniai, gal net gerbiamojo Algimanto Jucevičiaus jaunystės laikais. Paruošę maistą, jie sustodavo ratu aplink puodą ir sudainuodavo blogį išvarančią dainą: „Oi kusačiau, tu niekingas, šito laukei jau seniai. Nemaitinsim tavęs austrėm, jei nelysi iš čionai. Išlysk, išlysk, išlysk….“. Kompetetingai ragautojų komisijai atvipo žandikauliai, nes jie gi jauni, nekeliavę tais, „brezentuvkių“ laikais…
Na ir aišku, visų laukti apdovanojimai! „KK“ komandos draugiškai pasidalino I ir II vietas ir turistinės dvasios pakylėti išlėkė atšvęsti pergalės!
Dar kart dėkojame organizatoriams Montis Magia mokyklai ir Andriui Smirnovui už idėją ir puikų jos įgyvendinimą, bei lauksime tęsinio!

KK komanda „Kakatrys“
KK komanda „Palata Nr.4“
Kantrūs kolegos pečiai
Statom palapinę, deja, jau virtusia legenda
Prie „brezentinukės“
Svarbiausia -nuotaikingai nusiteikti
Orientacinis lauke
Viskas ant plakato parašyta
Pirmosios pagalbos užduotis. Improvizavom, kaip mokėjom…
Apdovanojimai :)
Ir diplomas, ir medalis. Ačiū organizatoriams :)