2018.11.10. – Metinė KK atvirlaiškių pašto apžvalga

Prabėgo vieneri metai nuo atvirlaiškių pašto dėžutės atidarymo. Per šį laikotarpį KK bazę Guntauninkuose pasiekė net 41 įvairiaspalvė atvirutė. Gražiai suguldytos į albumą, kaskart atvykus – peržiūrimos, pavartomos, dar kartą perskaitomos. Pasidžiaugiama, ir šiltais žodžiais apdalijamas kiekvienas rašiusysis. Tai jau irgi tampa ritualu..

Atsiųstų atvirlaiškių geografija labai plati. Net 14 iš jų – siųsti  iš Lietuvos: Kauno, Vilniaus, Marcinkonių, Marijampolės, Ignalinos, Klaipėdos, Varėnos, Neringos, Radviliškio ir Šiaulių. Turime daug nuostabių vietų savo šalyje, ir kaip smagu, kad keliautojai žygiuoja, važiuoja, lanko, susipažįsta ir dalijasi emocijoms. Sprendžiant pagal pašto spaudus, atvirlaiškiai iš įvairiausių Lietuvos paribių iki Guntauninkų keliavo vidutiniškai nuo 2 iki 4 dienų.

Įdomu studijuoti iš užsienio gautuosius atviruosius vaizdelius. Kuba, Izraelis, Malis, Uganda, Lenkija, Čekija, Indonezija, Vietnamas, Naujoji Zelandija, Belgija, Islandija, Latvija, Slovakija, Rusija, Nyderlandai, Juodkalnija, Norvegija, Ispanija, Vokietija, Švedija, Graikija, Iranas – per metus pašto dėžutėje nugulė žinios iš visų žemynų. Daugiausia žinių sulaukta iš artimojo užsienio – Lenkijos – gauti net 4 atvirukai. Iš tolimiausiųjų pasaulio kampelių atvirlaiškiai iki Guntauninkų skriejo ilgiau nei mėnesį. Gausiausiai pašto dėžutė pasipildė liepos (8-iais atvirlaiškiais) ir rugpjūčio (9-iais atvirlaiškiais) mėnesiais.

Svarbiausia – labai norėti! Ir tikėti! Ir tada svajonės / darbai / linkėjimai ima pildytis. Apie ką aš čia? Yra atvirlaiškių, ant kurių neužrašytas pilnas adresas, yra atvirlaiškių, ant kurių nurodyta neegzistuojanti gatvė ir namo numeris. Galima, turbūt, juokauti, kad tampame vienas kitam labiau žinomi ir artimesni. Kaip kitaip galima interpretuoti ant paskutinio pašto dėžutę pasiekusio atvirlaiškio užrašytą adresą: „ Europe, Lituania, Guntauninkai“ ? 🙂                                                                                                                        Sabina

Idėja įrengti pašto dėžutę pasiteisino su kaupu
Pirmieji pašto dėžutę pasiekė atvirlaiškiai iš Kauno ir Vilniaus, Kubos ir Izraelio, Ugandos ir Malio
Pavasariniai sveikinimai iš Vilniaus, Malio, Lenkijos ir Čekijos
Rusija, Slovakija, Nyderlandai, Marijampolė, Ignalina ir Klaipėda – liepos mėnesio pašte
Linkėjiamai iš tolimiausių planetos kampelių – Indonezijos, Vietnamo, Naujosios Zelandijos
Vasara dosni – Rusija, Juodkalnija, Norvegija, Ispanija ir Užupio respublika
Žinios iš Marcinkonių, Latvijos, Islandijos ir Belgijos
Šlovė lietuviškiems atvirlaiškiams
Rugpjūčio staigmena -saulėtoji Vokietija ir užpoliaračio Švedija
Lapkritis džiugina linkėjimais iš Klaipėdos, Lenkijos ir Graikijos
Lapkričio linkėjimai iš saulėto Irano