2018.03.25. – Guntauninkų pašto apžvalga

Malonu gauti laiškus. Dažniausiai 🙂 Gal todėl, kaskart atvykus į Kertam Kampą bazę Guntauninkuose, skubame patikrinti pašto dėžutės. O ji intensyviai funkcionuoja nuo pat atidarymo pradžios.

Pirmasis atvirlaiškis atskriejo iš Kauno nuo keliautojos Ramutės. Kalėdinis, su linkėjimais gražiai ir šiltai sutikti šventes. Neužilgo į pašto dėžutę nugulė dar vienas šventinis sveikinimas, nuo Ingos ir Dainiaus, su šmaikščiais palinkėjimais keliautojams.

O prasidėjus naujiems, 2018-iems metams, atvirlaiškiai pradėjo plūsti iš įvairiausių Žemės kampelių. Tam, kad laiškas pasiektų adresatą, pasirodo, nereikia tikslaus adreso. Linkėjimus iš Malio Kęstutis siuntė į neegzistuojančios gatvės neegzistuojantį numerį. Tik užrašęs Kertam Kampą ir vietovės pavadinimą. Turbūt, suveikė stiprios biosrovės ir atvirlaiškis Guntauninkus iš Malio pasiekė per 13 mistinių dienų.

Maloni staigmena tapo svaigūs Pranskės palinkėjimai, siųsti iš Kubos. Atlanto vandenyną atvirlaiškis perkirto per mėnesį: išsiųstas vasario 8-ąją, pašto dėžutėje nugulė kovo 3-ąją.

Per didžiuosius kovo mėn. pradžios speigus šilti linkėjimai su Dievo žodžiu atskriejo tiesiai iš Šventosios žemės – Jeruzalės –nuo Emilijos. Lyg solidarizuodamasi su speiguose įstrigusiais, ji rašo: „Šalam! (čia, tipo, žydiškai, nes mes tai čia šylam, o ne šalam)“.

Užtrukęs kelyje beveik mėnesį, KK pašto dėžutę pasiekė laiškas iš Ugandos. „Su didžiausiais linkėjimais turėti svajones ir jas pildyti, – Rasa“. Sakoma, jei palinkėsi garsiai, tikrai išsipildys. Ačiū, Rasa, už tokį keliautojams ypatingai tinkantį žodį.

Smagu gauti Jūsų spalvingus atvirlaiškius. Pilnus šmaikščių minčių ir šiltų žodžių. Smagu, kad pasiteisino Daliaus idėja – įkurti paštą. Tai dar vienas būdas dalintis kelionių po Lietuvą ir pasaulį džiaugsmais 🙂 .