2018.03.08. – Lietuvos gimtadienis Hyjumos saloje!

 Tepam roges ir traukiam, kur kažkada buvom, kur palikom daug gerų atsiminimų ir gražių vaizdų. Jamam kovo 8-11 dienomis, Lietuvos Nepriklausomybės gimtadienį, žygiuodami po Hyjumos salą (Estiją)!

Preliminari kelionės programa. Kovo 8 dieną (ketvirtadienį), 20.00 valandą išvykstame nuo priespaudos rūmų aikštės. Naktis dardant autobusiuku. Atvykę į Rohukulos uostą, keliamės į Hyjumos salą. Mūsų planas per 2 dienas į keliautojų kojų raumenis investuoti malonų kiekį pieno rūgšties litrų. Numatomas žygio regionas yra Tahkunos ir Kopu pusiasalių juostoje. Daugiausiai žygiuosime Baltijos jūros pakrantėmis, aplankysime įdomiausius salos gamtos ir kultūros objektus. Mus džiugins įstabūs salos švyturiai. Grįžimas į Lietuvą įvyksta kovo 11 dienos vakarą.

Kitos apytikslės kelionės sąlygos:

  • Numatomi dvejopi nakvynės pobūdžiai – lovose ir palapinėse. Miegantys palapinėse privalės pasirūpinti miegmaišiais, kilimėliais, palapinėmis ir kitais lauko sąlygomis reikalingais atributais. Nakvojantiems lovose, bus parūpinti pilni patalynės komplektai.
  • Žygių metu ant kupros svarbiausia sudėti tik reikalingiausius daiktus, todėl pakaks nedidelės kuprinėlės. Nakvynės vietoje reikalingi daiktai lauks transporto priemonėje arba nakvynės vietoje. Labai svarbu kompaktiškai susidėlioti savo daiktus, nepasiimti jų perdaug, šį kartą guminio transporto nebus…
  • Organizuosimės keliautojišką maitinimą.
  • Nepamirškime pasiimti trispalves ir kitus savo nuostabiausios šalies atributus. Kovo 11 diena turi būti ypatingai prisiminta ir paminėta!
  • Kai kurios aplinkybės dar tikslinamos (nakvynės ir transporto kainos, važiavimo laikai ir kitos sąlygos), todėl pilnesnė informacija pasirodys po registracijos pabaigos.
  • Daugiau apie galimus objektus pasiskaityti galite čia: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/geografija/S-26591/straipsnis/Estijos-salos:-isgyventi-padeda-humoras-Video?l=2&p=1 (atkreipti dėmesį tik į Hyjumos salos objektus).
  • Nakvynė numatoma čia:  http://www.dageida.ee/ Abu vakarus imtume pirtį.

Kainų šokis. Kol kas galiu prognozuoti tik apytiksliai, nes neaišku, kiek mūsų bus ir kokias nakvynes sąlygas pasirinksime. Manau, kad žygio kaina svyruos maždaug tarp 90-110 eurų vienam asmeniui. Mažesnė kaina miegantiems palapinėse, didesnė – miegantiems lovose. Apibendrintai tariant, į kainą įeina transporto nuoma, 2 nakvynės, keltų bilietai, vairuotojo išlaikymas, 3-4 keliautojiški košiniai maitinimai)

Nacionalinės registracijos ypatumai. Skelbiama galutinė ir nepakeičiama Prelegentų registracija iki kovo 4 dienos (sekmadienio) vakaro. Registruojantis el.paštu: info@kertamkampa.lt nurodyti keliautojo vardą, pavardę, pasirinktos nakvynės tipą, pageidavimus ir kylančius klausimus.