2018.01.06. – Gražusis Birštonas

Birštonas – nuostabi vieta lankytis su vaikais. Planas toks – pirmą naujųjų metų šeštadienį susitinkame 9.30 Prienuose, šalia Prienų Globos namų, Panemunės g. 28. Nuo Prienų, panemune, patrauksime link Birštono. Eisime miško ir paupio takeliais, bus ir šlapia, ir natūralių kliūčių bus, apeisime visą gražiąją Nemuno kilpą. Pirmas etapas bus apie 10 km. Įėję į Birštoną žygiuosime tiesiai į “Bir Bur Barą”, ten skaniai papietausime bei apdovanosime labiausiai 2017 metais pasižymėjusius žygeivius.
Pailsėję ir papietavę iki 14.00 val. turime spėti į šalia baro esantį labai vertą aplankyti Birštono krašto muziejų. Jame užsakyta edukacinė programa, kurios metu, susiskirstę į grupeles, atliksime užduotis ir ieškosime lobio.
Išėję iš muziejaus, pradėsime ekskursiją po patį miestelį. Praeisime nuostabiai gražiu skulptūrų taku, dviračių taku palei Nemuną, žaidimų erdvė, mineralinio vandens takeliai, Vytauto kalnas, miestelio centras…
Pats smagumas prasidės sutemus. Birštonas labai gražiai pasipuošęs šventėms, o visas grožis atsiskleidžia tamsoje. Todėl ir mineralinio vandens garinimo statinį “Druskupis” pamatysime tamsoje. Šis objektas užburia savo grožiu ir architektūra, bei jūros oru, kurį galima kvėpuoti stovint tiek viduje, tiek išorėje.
Viską apžiūrėję, pailsėję prieš kelionę namo, patrauksime Žvėrinčiaus taku atgal link Prienų. Tai sudarys apie 6 km, bet takas asfaltuotas, lygus, taip kad eiti nebus sunku. Prie mašinų išsidaliję diplomus atsisveikinsime iki kitų žygių.

Registracija į žygį vyksta iki ketvirtadienio (sausio 4 d.)vakaro adresu vaikai@kertamkampa.lt.