2017.02.04. – KK su vaikais – Nerūpestingi paklaidžiojimai po žieminę Varnikų pelkę

Ir vėl gausus būrys jaunųjų keliautojų sugūžėjo pasidžiaugti beveik pavasarinio skaistumo saule ir mesti sau ne visai vaikišką iššūkį – nupėdinti net 16-18 kilometrų! Prasidėjęs gerokai įpusėjus dienai žygis baigėsi tik saulei nusileidus. Užtat kiek įspūdžių čiuožinėjant ant ledo po rožinėmis spalvomis nusidažiusiu dangumi ar patamsyje apsiginklavus ciklopais ir kitais šviečiančiais įrenginiais pamojuoti Trakų piliai. Išsidūko ir maži, ir dideli.

Na o štai kaip dienos įspūdžius ir KK su vaikais kolektyvą aprašė viena iš kartu keliavusių mamų, Jurga:

Dar kai skaičiau tik Facebook’o grupėje KK su vaikais žygių aprašymus, atrodė, kad čia galėtų būti pats tas, ko vis prireikia šeimyniniams savaitgaliams – gryno oro, judesio, buvimo kartu ir atskirai. Taip ir buvo. Įtaikėm į sultingą 18 km keliavimą, bet tai tik lengvo išdidumo merginom pridėjo, nuovargis išgaravo, sulig įsėdimu į traukinį. Apskritai tokie visokie žygiai man labiausiai imponuoja paprastu buvimu – nori bendrauji, nori tiesiog eini; nori rūpiniesi vaikais, nori – kiti pasirūpina. Tokia vat bendruomenės jėga gaunasi tam pusdieniui, kuri reiškia ir poilsį vienam nuo kito, ir bendrumo jausmą. Labai mėgstu tokius tik širdimi paaiškinamus dalykus.

Nuo mažų dienų mokome vaikus kirsti kampą. Žiema – itin dėkingas tam laikas
Ledo tyrinėjimai
Ir tyrinėjimai po tiltu
Koks gi žiemos žygis be rogučių?
Smagus, šiltas, draugiškas ir atviras KK su vaikais kolektyvas su lyg kiekvienu žygiu tampa vis labiau sulipdytas į vieną nedalomą visumą
Beveik verbų sekmadienis :)
Visi keliai šiandien veda į pelkę
Pelkėje ledu vaikščioti ne taip drąsu kaip ant ežero…
Puikiausias įvertinimas – vaikų šypsenos
Romantiškos linksmybės po vakarėjančiu dangumi